Trykk “Enter” for å komme videre

E e glad i du! E det mauli?

Siw Johannessen er 55 år og trives med det!

Siw Johannessen er ukas mulige egd, bosatt i Dypvåg (utt Dyvå) utenfor Tvedestrand. Hun er daglig leder for Folkeakademiet Agder og Rogaland, leder av Kystkulturuka, sitter i styrer og er medlem i en rekke organisasjoner, men det viktigste vervet er mamma og Mimmi (bonusene) og konemor til Øivind.

Heter det i eller på Agder, eller noe annet?
– Jeg sier i Agder

Hvor i Agder føler deg mest hjemme?
– Jeg føler meg hjemme der folk har et smil om munnen.

Føler du deg som en egd? Hvis ikke, hva føler du deg som da?
– Ja selv om jeg snakker østlandsk så er jeg en egd, det er min identitet elsker hele fylket innlandet og kysten den har alt.Samtidig er jeg slik anlagt at jeg også føler jeg er en del av den store flotte verden!

Har du sett og opplevd bever? Hvis du ikke har sett eller opplevd bever, har du sett og opplevd noe som kan sammenlignes?
– Ja har sett mye bever. Min største opplevelse var en kveld vi rodde, og det begynte å bli mørkt, tåka begynte å bre seg utover vannet og vi hørte bare årene som slo mot vannet. Plask så hoppet det en bever som svømte under båten og dukket opp lengre bort i tåka, det var magisk. Digger å tenke på at beveren nesten ble utryddet men reddet av oss i Agder og eksportert til utlandet, det er kult. 

Hva er ditt beste turtips i Agder?
– Jeg går dessverre mest i mitt nærområdet! Sikkert så mange plasser som er gull, men elsker å gå på Sandøya, Borøya og Normannvik. De er unike på på hver sine måter. Borøya og Normannvik er blitt kulturstier som er oppmerket med historiske fortellinger. På Sandøya er det så fredelig å vandre, ikke biler og bare postkort på postkort av opplevelser. Den øya er helt unik. En vakker dag skal jeg reise å gå i hele det vakre Sørlandet, gleder meg mest til innlandet.

Hvilken dialekt i Agder er den beste når det gjelder å uttrykke følelser? Har du noen eksempler på følelsesladde ting sagt på den dialekten?
– Hmmm synes det er koselig det vi sier her i Tvedestrand  e e glad i du ,eller E det mauli!

TIL OVERSIKTEN OVER MULIGE EGDER

Mission News Theme by Compete Themes.