Trykk “Enter” for å komme videre

Noe med Nomeheia

Vi startet å gå nede ved Nomevannet, men man kan også gå opp fra andre steder. (Sjekk Ut.no for flere tips.) Det er en flott tur i variert terreng. Turen opp til toppen 214 moh. går på godt merket sti og traktorveier.

Det er glissen skog og mange fine utsiktspunkt på toppen av heia. Øyslebø Vel har merket turløypa veldig godt så det er lett å finne både toppen 214 moh, og den flotte hytta som vellet i Øyslebø har satt opp. Hytta er åpen og det er nydelig utsikt også derfra. Flott plass for hengekøyovernatting med ettermiddags- og kveldssol.

Kommer du i bil sørfra tar du inn til høyre som vist på kartet. Etter noen hundre meter er det parkering for turgåere. Lengden på turen kommer an på hvor du går, men går du fra Nome og rundturen via 214 moh er den omtrent 4-5 kilometer lang. Ellers kan fristelsen for avstikkere fort bli stor og lengden på turen lengre.

Et annet tips er å gå en tur langs Nomevannet. Det er også en veldig flott tur i lettgått terreng. Her det det vei/traktorvei. Turen kan forlenges med å gå helt ned til Try.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.