Trykk “Enter” for å komme videre

Kristiansand står ikke på kartet

men det gjør Bodø, Narvik, Luleå, Umeå og Kandalaksha, og Paris selvfølgelig, hvor denne globusen sto i en butikk, men det blir nok en orden på sakene når kunstsiloen står ferdig.

Min datter og jeg skulle spise frokost på en kafe i februar, og vi sto utenfor en av de mange tusen i byen, da verten kom ut og lokket oss inn. Det så veldig greit ut, og vi sikta mot en vindusplass, da datra oppdaga ei rotte under et bord. Ingen av oss kunne ordet for rotte på fransk, det er ihvertfall ikke rattatoille, og da verten endelig forsto at vi ikke pekte og lot oss imponere av det fine gulvet, men fikk ham til å se rotta, ble det taktskifte på han også. Han ropte på kollegaen, hoppa rundt på fransk, åpna og lukka dører, og dro fram to feiekoster. Vi bestemte oss for å fortsette til neste kafe, og har de ikke feid ut rotta enda, så feier de vel fortsatt den dag i dag tenker jeg, som vi gjerne avslutter en fortelling på norsk med. Det var for øvrig etter at vi hadde spist frokost på neste cafe, at vi kommer over denne globusen.

Ellers må det presiseres at det er utrolig viktig å ikke prøve å rette opp et tall, hvis du har skrevet feil på en dato på interrailskjemaet. Den tyske konduktøren glodde fælt, og så kom det en tirade på tysk om at det var strengt forboden zu korrigieren eine schreibenfeler mit kludder und schribbel, weil es vielleicht eine falschnerei werden konnte waren deine tullebukk. Syntes det var upassende av ham å komme med denslags tysklekse, siden datoen sto riktig og pent i 3 andre rubrikker som omhandlet det samme, og vi var jo fortsatt i Frankrike på det tidspunktet. Prøvde siden å lufte utfordringa på ei fb-gruppe som tar for seg togreising, men det var ikke mye å hente der. Trodde ikke togentusiasme var noe sånn nazi-greier. Konduktøren hadde bare gjort jobben sin og vel så det. Konduktøren på den neste togetappen brydde seg ikke om det, så han gjorde vel ikke jobben sin han da. Makan til slendrian.

Det er stigende kraftsalver på fb nå. Ikke bare blant toglærde, men i klimaspørsmål, hvor den gruppa som synes det blir for mye klimamas snart har 130.000 medlemmer, så da må en ikke snakke så høyt om springfloer i havgabet som det snart har vært 3 av siden jeg dro ut en tur for ei uke siden, ingen av dem var meldt da, og det rett etter en som var før jeg dro. Håper båten ligger der enda like heil, men må bytte båtplass nå, hysj, hysj. Danskebåten er vel like heil enda iallefall, men den går ikke i morra på grunn av været, men den gikk jo ikke i vikingtida heller, så det er jo ikke noe nytt, så får vi se om vi kommer oss hjem via Sverige, hvis vi får en plassbillett på morratoget fra Hamburg, og vi ikke har skrivefeil i papirene.

For øvrig er konduktører et hyggelig folkeferd, og tog en utmerket måte å reise på. En får sett land, folk og annet.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.