Trykk “Enter” for å komme videre

Lynsteinen i Langevasshalli

Har romanfiguren Zorro vært her og liggende risset inn sin karakteristiske signatur, har en tysk SS-soldat vært innom her under krigen, eller er det bare en forsteining av et lynnedslag?

Denne steinen står i Langevasshalli ved Langvatn i Setesdal Vesthei. Ifølge geologer er dette antagelig en kvartsitt, som har vært utsatt for såkalt frostforvitring. Hovedbruddet har delvis fulgt en såkalt skifrighet vertikalt, og så blitt forstyrret av en horisontal sprekk, som kan har fulgt en liten svakhetssone. Sånne kombinerte sprekker er ikke uvanlig, men her har det fått et uvanlig resultat.

Om den kan bli kalt Lyn-steinen, SS-steinen eller Zorro-steinen, er dette uansett den tredje attraksjonen i et mindre avgrenset område langt innpå fjellet nordvest for Hovden. I tillegg til denne steinen består området av middelalderhelleren Storhedder, og ei nedlagt tysk Molybdengruve som ligger rett i nærheten. Begge deler omtalt av Egden, og det er enda mer å oppdage i dette området. Den som lever og vandrer får kanskje se.

Steinen ble oppdaget av Egden, på vei hjem fra de andre to severdighetene, og sto der brått, nærmest som lyn fra klar himmel.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.