Trykk “Enter” for å komme videre

Barnevandrerstiens mange stier

Barnevandrerstien går fra Årlia i Kvinesdal til Landvik i Grimstad. På denne stein gikk barn heilt ned til 7 års alder hjemmefra om våren, og kom ikke tilbake før utpå høsten. De dro fordi foreldrene ikke hadde råd til å fø på dem i sommerhalvåret. De gikk, ofte barbeinte, til gårder og gårdsarbeid i Kristiansand, og heilt vest til Grimstad. Barnevandringene varte fra omtrent 1830 til 1910.

I dag er stien merka, og har flere oppslag underveis med historier om barnevandrerne. Turen over 100 år etterpå er en heilt annen opplevelse. Stien går noe på asfalt og grusveier, men mest på kjerreveier og gamle skogsstier. Stiene mellom Årlia og Kristiansand er et kapittel for seg.

Mer info om stien på https://www.visitsorlandet.com/barnevandrerstien/

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.