Trykk “Enter” for å komme videre

Barnevandrerstiens mange kuriosa

Barnevandrerstien går fra Årlia i Kvinesdal til Landvik i Grimstad. På denne stien gikk barn heilt ned til 7 års alder hjemmefra om våren, og kom ikke tilbake før utpå høsten. De dro fordi foreldrene ikke hadde råd til å fø på dem i sommerhalvåret. De gikk, ofte barbeinte, til gårder og gårdsarbeid i Kristiansand, og heilt vest til Grimstad. Barnevandringene varte fra omtrent 1830 til 1910.

I dag er stien merka og har flere oppslag underveis med historier om barnevandrerne. Turen over 100 år etterpå er en heilt annen opplevelse. Bilder av stien mellom Årlia og Kristiansand er publisert tidligere her på Egden. I denne billedserien er stiens mange kuriosa. Det meste har kommet til etter 1910.

Mer info om stien på https://www.visitsorlandet.com/barnevandrerstien/

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.