Trykk “Enter” for å komme videre

Best for showokratiet at Trump vinner

USA er ikke et demokrati. USA er ikke et diktatur. USA er et showokrati. Det showet som har gått lengst på noen kanal noen gang. Verdens mest suksessrike endeløse show, med utallige episoder om nominasjoner, utnevnelser, riksrett, høringer, etterforskning, twittermeldinger, og you name it.

Det er showet som styrer, ikke folket, ikke politikerne, men showet. Et show med ingredienser av sirkus, mafia, vekkelse, massepsykose og realityshow med hvem skal ut, hvem skal inn, og what the hell. There is no business like showbusiness.

Det blir verre år for år, måned for måned, dag for dag, og flere og flere medier og kanaler hiver seg på. Journalister og kommentatorer popper opp over the hills and everywhere, og ikke bare i USA. Heile verden tyter over av folk som engasjerer seg, den ene verre enn den andre, og media følger opp over stokk og stein og prærie! Yihaa!!

Hvem klarer å mobilisere flest velgere, kjernevelgere, tvilere, hjemmesittere, den hvite middelklassen, de svarte i forstedene, de store byene, midtvesten, østkysten, og glem for faen meg ikke de viktige vippestatene du.

Det er ikke mulig å slippe unna. Det er i alle kanaler med alle slags mulige utfall og innfallsvinklinger, folk som har peiling, folk som ikke har peiling, folk med og uten gevær fra California til the New York Island.    

Velger de en grei president den ene gangen, får de en ugrei en den neste. Velger de en ekstra grei fyr den ene gangen, får de en ekstra ugrei en den neste. Sånn går det fram og tilbake, og jo mer det svinger, jo mere Texas blir det, ikke bare heilt Texas, men fullstendig Florida og Hawaii.

De kandidatene som skaper mest overskrifter heies fram. Det går stort sett i eldre menn som er mer opptatt av fasade enn av fakta, og som folk lett kan elske eller hate. Nå er det Trump, det han sier, det han gjør, trynet hans og ikke minst håret. Verdens mest omtalte sveis. Showokratiet leverer.

Så er en høyesterettsdommer døende. Help! Oh, lord! She is dying! Help! Help! Heeelp!! Hun må ikke dø nå fordi hun er liberal. Dør hun kan Donald him self utnevne en ny fæl konservativ dommer hvis han rekker det før valget.

De sitter jo på livstid disse høyesterettsdommerne. I USA blir dommerne mer og mer kloke og vitale jo eldre de blir, må vite, spesielt på dødsleiet.

Folk over heile verden engasjerte seg, dama døde, en ny ble utnevnt, og kommentarfeltene om saken flommet over world wide web. Alt på grunn av utnevnelse av en høyesterettsdommer. Amen. Showokratiet leverer.  

For amerikanerne er det mer enn nok med to partier med to kandidater. Keep it simple, stupid. Polarisering skaper engasjement. Han gode eller han onde. Han kloke eller han dumme. Helten eller skurken. Dead or alive.

Men de stemmer ikke direkte på presidentkandidaten i showokratiet. Hell, no! De stemmer på valgmenn. Oh yeah! Grunnlovsfedrene i 1787 mente at folk ikke burde velge president direkte. De var ikke kloke nok til det. Den ordninga holder de på med over 200 år etter, kanskje med god grunn? Men er valgmennene kloke nok da? Eller er for den saks skyld presidentkandidatene? Hvem er egentlig kloke nok? Kanskje en skulle overlate valget til FN? Eller kanskje til Russland? De begynner jo å få tak på det.

Og det er ikke sikkert at den som får flest stemmer vinner valget. Hell, no. Det telles opp stat for stat, og kandidaten som får flertall i en stat, får alle valgmannsstemmene derfra, altså 100 prosent av stemmene. Ikke det reelle 52,4 eller 57,1, men 100%, yeah! Derfor kunne både Hilary Clinton tape mot Donald Trump, og Al Gore mot George Bush, selv om de fikk flere stemmer enn dem. The winner takes it all. The looser takes it all. Whatever it takes. Showokratiet leverer.

Finnes det noen kommentatorer som sier at det er noe galt med dette showokratiet? No, never, no. Hvis det kommer et system for et stabilt velfungerende representativt demokrati, så blir det jo slutt på showet og moroa. Har du først gått på showokratiets lange støvete limpinne fra 1787, så blir du værende som flue på et fluepapir, mens du tror at du er flue på veggen.

Trump er showokratiets største stjerne ever. Han har klart å holde kommentariatet i gang hver fuckings day siden før han blei valgt. Vinner han enda en gang, vil kanskje mange nok med rette mene at det er galt, men er det virkelig Trump det er noe galt med?  

Trump vinner nok igjen. En eller annen Trump. Showokratiet leverer, og kommentariatet jubler. So help us God.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.