Trykk “Enter” for å komme videre

Hvorfor flytter ikke folk bare til Lista?

Det er nok av boliger til salgs der, fint er det også, det er hyggelige og vennlige folk, og det beste av alt, det er et norsk-amerikansk miljø der, hvor folk som er sykelig tiltrukket av amerikansk politikk, kultur og absurdisme kan passe inn i omgivelsene, og bli friskmeldt på stedet.

På Lista kan en handle på Trunken Apartment Store, kjøpe en caps med navnet til sin favorittpresidentkandidat på, sette seg på Route 8 Restaurant, eller 8th Avenue Bar and Supper Club på selveste Brooklyn Square. Der kan en bli en naturlig del av inventaret, mellom Jukeboksen og Cola-plakaten.

Der kan en sitte klar når NRK Sørlandet kommer på sin ukentlige reportasjetur, og skal lage en koselig og småpinlig valg-reportasje med folk med og uten caps, og med og uten aksent, sammen med, Bill, Cindy Marie og Kåre Palwood.

De som det har gått verst for, unge engasjerte folk på norsk venstreside som sympatiserer med de høyreorienterte demokratene, kan få en egen avdeling der kan sitte og gire seg opp iført sine Joe Biden-caps og Karl Marx t-skjorter.

Selvfølgelig er det spennende. Sykt spennende. Den som blir valgt til president kan omgjøre omtrent alt den forrige gjorde med å underskrive ei bunke med protokoller iløpet av et par minutter. Som tatt rett ut av en tegnefilm. Det er ikke langt fra Donald Trump til Donald Duck, fra DC til Disney.

Hvor sykelig opptatt går det an å bli av et presidentvalg i et annet land enn sitt eget? Det er nemlig en sykdom dette, et virus som oppsto i USA da de i sin tid lagde sin håpløse polariserende forfatning

Det er et virus som har mutert tusenvis av ganger gjennom hundrevis av år og blitt mer og mer smittsomt. Det skal ikke mere til enn et oppskjørta tv-innslag, eller opphisset førsteamanuensis, så har et heilt middagsselskap blitt USA-kommentatorer over natta. Symptomene er at en mister den kritiske sansen, blir slapp i vurderingsevnen, men lett antennelig.

Det er et ekstremt smittsomt virus, og det hjelper ikke å holde avstand. Det smitter over Atlanteren på sekunder, den ene mutasjonen etter den andre. De siste var dama med diktet og mannen med votter. Bare minutter etter at de hadde vært på skjermen, hadde det mutert i tusenvis av ulike varianter Norge rundt. Dessverre er det ingen vaksiner i sikte.

Hvorfor flytter ikke folk bare til Lista?

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.