Trykk “Enter” for å komme videre

Sjefsrånerne

På skjærtorsdag var det råning i Sørlandsparken. En ekte norsk tradisjonell påskefeiring, med mange biler og stor suksess. Etterpå kunne en se at det hadde vært skikkelig påskefeiring der, med bilspor i asfalten, dekkrester og søppel. Det likte investor og asfalteier Kurt Mosvold dårlig.

Mange ungdommer bruker ikke Sørlandsparken til å shoppe i butikkene. De bruker Sørlandsparken til å råne i, og pengene går til bil, bensin og nye dekk. Kurt Mosvold tjener ikke penger på noe av det. Han driver hverken bilbutikk, bensinstasjon eller dekksalg, og så kommer disse herre ungdommene etter at butikkene er stengt. En provokasjon.

Det ble altså en konflikt i miljøet. Kurt Mosvold er en av byens største investorer og tilrettelegger for bilkjøring og råning, og eier anlegget i Sørlandsparken. Selve Gudfaren så å si.

Det er ikke uvanlig at det er konflikter i sånne miljøer. Noen vil markere seg, andre ta avstand, styrke sin posisjon, spille uskyldig, legge skylda på andre, eller ta æren for noe.

Hvis en ikke ville at folk skulle kjøre rundt der, så hadde en bygd noe annet, park, bussholdeplasser og sykkelparkering. Men det gjør altså Kurt & Co ikke.

Kurt Mosvold og kristne forretningsfolk på Sørlandet er opptatt av det kristne forvalteransvaret som de kaller det, hvordan en skal forvalte formuen, og etterlate arven større enn den de overtok. I dette tilfelle etterlate seg flere parkeringsplasser.

Det gjør de med stor suksess. Men de må gjøre noe med asfalten så den holder bedre. Det er det som er problemet. Når de først legger til rette for bilister, må de legge til rette for alle. De kan ikke diskriminere noen grupper, heller ikke rånerne. I våre dager er det nemlig krav om universell utforming. Her har Kurt & Co en jobb å gjøre.

Etter det vellykkede treffet i påska ville Kurt Mosvold anmelde og bøtelegge de som var der, fordi han satt igjen med ryddinga og regninga. Og han hadde tatt alt opp på film. Det er ikke uvanlig i rånemiljøene og ta ting opp på film og lage skrytevideoer. Men skal rånerne betale mange hundre tusen i bøter? Det har de rett og slett ikke råd til. De trenger jo pengene til nye dekk.

Han var fast bestemt på å anmelde dem, men så fikk han vite at en del av dem som hadde vært der tilhørte en mekkeklubb på Hornnes som heter «På hjul for Jesus». Da smeltet en kristen investors hjerte. De skulle få en sjanse til. Han så dekksporene i et nytt lys når han fikk vite at det var snakk om kristen burning. Da ble det plutselig som en del av skaperverket der ute i anlegget hans.

Rånerne sier at de trenger en plass å være, men de har jo en plass å være. Nemlig der de var, i Kurts råneanlegg i Sørlandsparken. Alle som så på tv-bildene, og kjenner til området der ute, vet at det er som skapt for råning. Ingen boliger, ingen barn, ingen naboer, ingen motgående trafikk, ingenting. Det er folketomt. Det er en perfekt og hensynsfull plass å være. Sørlandets beste råneanlegg. Og de råner når butikkene er stengt, og alle folk har gått hjem. Dette er altså hensynsfull norsk ungdom av beste merke.

Og blir det dårlig vær, og det blir det jo stadig på grunn av dårlig klima, bl.a. pga utslipp fra biler, så ligger jo et perfekt anlegg og venter på dem i Kvadraturen, under torvet, nemlig Likkjelleren. Det er så tilrettelagt som det kan få blitt, under bakken, tørt og fint med store fine flater og heller ikke der fins naboer som vil bli forstyrret. De som var der er alle døde.  I Likkjelleren har Kurt bare en mindre rolle. Det er investor Jon Bjørgums område. Men Mosvold var med å få finansiere anlegget, det skal han ha, den største invitasjonen til bilisme i Kristiansands historie.

Kurt Mosvold, Jon Bjørgum & Co er de store sjefsrånerne. Men det blir ikke spor i asfalten etter dem, det blir spor i miljøet og i atmosfæren fra alle slags utslipp fra riving, bygging, shopping og bilkjøring. Det er godt dokumentert, vi har det på film, men de er ikke anmeldt, i alle fall ikke foreløpig. De skal få en sjanse til.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.