Trykk “Enter” for å komme videre

Kildens veikhet

To ting har skjedd nede på kaia i Kristiansand i det siste, på Kilden Teater og Konserthus, som gjør at en begynner å lure på hva slags miljø som utvikler seg der nede nå.

Først settes det opp en fredsmarkering for angrepene på sivile i Israel og på Gaza, uten å være tydelig på hvem som er det lidende folket. Uten å ta inn over seg at den ene parten mangler vann, mat, legehjelp og får sine infrastruktur ødelagt inkludert sykehus, bolighus og kulturinstitusjoner, mens den andre blir etterforsket for folkemord. Nei, her skal en ikke ta side for noe som helst, en kan jo tråkke de lokale ekstremistene på tærne. Og folk oppfordres til å gi penger til Leger uten grenser sitt generelle arbeid, altså ikke i spesifikt til humanitær hjelp i Gaza, der hvor det trengs mest. Så hva er egentlig formålet med fredsmarkeringa?

Så avlyses en stor forestilling dagen før premiere, og en kaller det en modig beslutning. Det er altså blitt mer modig å ikke gå på scenen, enn å gjøre det i teaterhuset nå. Vil ikke Kilden sende sine skuespillere på scenen hvis en ikke er sikker på å få en god anmeldelse i Fædrelandsvennen, med terningkast 4 eller bedre, eller et positivt sitat en kan sette på plakaten? Skal det være automatikk for teaterhuset i at enhver oppsetning skal være en suksess, og at premieren skal være er en fest med stående applaus?

Er det sånn at kapitalen og konsulent-tenkninga har overtatt alt der nede på kaia nå? Nikolai Tangen kjøper seg inn i nabolaget med alle sine penger, og får alle med seg på at kunstens oppgave er å sette en by som Kristiansand på kartet. Og hos Kilden blir teaterhusets oppgave å sørge for at hver gang noe arrangeres så skal alle har det greit, hvis ikke får det bare være.

Hva er dette for noe, Kilden? Hvordan skal det gå om Kilden skal ta flere «modige» valg framover?

For veik, for veik er Kilden Teater og Konserthus. Men det var alt. Kan dere ha det greit?

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.