Trykk “Enter” for å komme videre

Arne & Co

Den immaterielle kulturarven i Setesdal havna i fjor på UNESCOs verdensarvliste. Agder Fylkeskommune oppretta nylig en stilling for å jobbe videre med dette, og satt opp at arbeidsstedet skulle være Kristiansand.

Fylkesordfører Arne Thomassen sa til Fvn «Jeg kan se for meg at det kan bli ensomt å sitte i Valle uten et fagmiljø rundt seg.» Nå er det vel nettopp i Valle at fagmiljøet er, men at en fylkesordfører fra Lillesand Høyre ser for seg at det kan bli ensomt i kulturelle Valle, det er jo ikke overraskende.

Han dementerte uttalelsen etterpå selvfølgelig, det er jo ikke vanskelig å gjøre det. Det er jo bare å si det, og å skrive det. Å tenke det er noe annet. Det krever nytenkning.

At alt mulig skal ligge i Kristiansand er ikke en ny tanke. Den oppsto i 1641 da Kristiansand ble grunnlagt, og Kongen påla folk langs Sørlandskysten, som skulle drive handel, å flytte dit. Men det er altså ikke den arven som har havna på verdensarvlista.

Når Agder ble ett fylke valgte den nye Fylkesordføreren mottoet: Ta heile Agder i bruk. Det poengterte han også i en reportasje med NRK Sørlandet 25. februar i år, da han og andre ble spurt om hva humoristene kunne ta tak i, etter at alle de komiske reformene var over. Og hva svarte han?   

  • «Nei, jeg synes jo vi har gjort det veldig bra jeg. Vi har sagt at vi skal ta hele Agder i bruk, og det er det som blir komikernes gladsak nå. Det er å henge seg på den med å ta heile Agder i bruk. Hva mente politikerne i valgkampen. Hva leverer vi på?»
  • «Hva vil du bidra med for at det skal være mulig å være komiker på Agder
  • «Nei, da må æ bare være meg sjøl.»

Her har virkelig Fylkesordføreren vært seg sjøl, og i denne saken må vi som innimellom driver med humor, si at Fylkesordføreren leverer sterkt. Vi må samtidig beklage at vi ikke har fulgt opp tidligere, sånn at Fylkesordføreren har måttet gå så drastisk til verks for å skape oppmerksomhet omkring sitt hule motto. Vi beklager. Vi skal skjerpe oss, og det skal bli lettere nå som Fylkesordføreren har styrket fagmiljøet vårt i heile Agder.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mission News Theme by Compete Themes.